Pričakovanja o zmenkih in iskanju ljubezni

Ko začnemo z iskajem dolgo trajajoče zveze, ali pa vstopimo v romantično razmerje mnogi od nas z nerealnimi pričakovanji kako naj bi oseba izgledala in se obnašala, kako naj bi razmerje napredovalo, in vloga katero naj bi vsak partner izpolnjeval. Ta pričakovanja imajo lahko vzrok v zgodovini vaše družine, vplivom vaših vrstnikov, prejšnjih izkušenj ali pa celo vpliv filmov in drugih medijev. Vztrajanje pri teh nerealnih pričakovanjih lahko vsakega potencialnega partnerja pusti brez možnosti, in vsaka nova zveza konča v razočaranju.

 

Pomislite kaj je res pomembno

Razlikovanje med kaj želite in kaj potrebujete pri partnerju

O željah se DA pogajati, o potrebah NE

Želje vsebujejo stvari kot so poklic, inteligenca, in fizični dejavniki kot so teža, barva las, itd. Čeprav se na začetku zdi, da so to zelo pomembne stvari, boste s časom ugotovili da ste se po nepotrebnem omejevali. Na primer lahko bi bilo precej pomembneje najti nekoga, ki je:

  • Zvedav in radoveden bolje kot zelo pameten. Radovedni ljudje s časom postanejo pametnejši, medtem ko pametni lahko zaostanejo, če jim manjka radovednosti.
  • Sočuten bolje kot seksi
  • Skrbeči in ljubeči raje kot lepi
  • Nekoliko skrivnostni bolje kot glamurozni
  • Duhoviti bolje kot bogati
  • Iz družine z podobnimi vrednotami kot vaša družina bolje kot nekdo iz družine z drugimi vrednotami in navadami

Potrebe so nekaj drugega kot želje, in potrebe so tisto kar je za vas najpomembneje kot so vrednote, ambicije, in cilji v življenju. To so stvari katere ne morete presoditi pri osebi medtem ko jo gledate na cesti.

 

Kaj se vam zdi pravilno?

V iskanju večne ljubezni, pozabite kaj izgleda pravilno, kaj mislite da bi bilo pravilno, in kaj vaši prijatelji, starši mislijo da je pravilno. Vprašajte ali se meni ta zveza zdi v redu?

 

Nasvet za zmenke 1 : Održite stvari v razmerju

Naj ne bo iskanje veze center vašega življenja

Osredotočite se na aktivnosti pri katerih uživate, kariero, zdravje, odnosi z familijo in prijatelji. Ko boste osredotočeni na osrečevanje samega sebe, bo vaše življenje uravnoteženo in boste bolj zanimiva oseba, ko boste srečali tisto posebno osebo.

Zapomnite si da prvi vtisi niso vedno zanesljivi, še posebno pri zmenkih na internetu. vedno je potreben čas da spoznate osebo in imate izkušnjo biti z nekom v različnih situacijah. Na primer kako se ta oseba znajde kadar je pod pritiskom, ko stvari ne gredo po načrtih, kadar je lačna ali doživlja frustracijo.

Bodite iskreni o vaših pomankljivostih. Vsakdo ima pomankljivosti, in za zvezo ki traja želite nekoga, ki vas ima rad kot osebo katera ste ne kot oseba katera bi on/a želel/a da bi bili. Pravzaprav nekaj kar sami dojemate kot pomankljivost morda nekdo drug vidi kot simpatično ali privlačno lasnost. S tem ko boste iskreni boste k temu spodbudili tudi drugo osebo, kar lahko vodi v iskrenejše bolj izpolnjajoče razmerje.

 

Nasvet za zmenke 2: Zgradite iskreno povezavo

Igra zmenkov je lahko zelo napeta, saj je popolnoma naravno da vas skrbi kako se bo isteklo, ter ali boste drugemu všeč. Ne glede na to kako sramežljivi ste ali nerodni v socialnih situacijah, lahhko prebrodite nervozo in vzpostavite dobro povezavo.

Osredotočite se navzven ne navznoter. Za premagovanje nervoze prvega dneva, se osredotočite na zunanje faktorje kot so, kaj on/ona pravi, in kaj se dogaja okoli vas, kot pa na notranje občutke in misli. Če boste ostali popolnoma prisotni v trenutku, boste ostali brez skrbi in napetosti.

Bodite radovedni. Ko ste resnično radovedni o tem kaj drugi misli, čuti, zgodbe in mnenja to drugi občuti in jim bo to všeč. Tako boste dosti bolj zanimivi, kot če boste poskušali promovirati sebe.

Bodite izvirni.Kazati zanimanje za druge je težko zaigrano. Če se samo pretvarjate, da se zanimate za drugega, bo drugi to opazil. Če niste resnično zainteresirani za drugega nima smisla nadeljevati z zmenki.

Bodite pozorni. Potrudite se da resnično poslušate kaj ima drugi za povedati. Če boste pazljivo spremljali kaj drugi dela govori in kretnje, ga/jo boste tudi prej spoznali. Majhne stvari lahko pomenijo veliko, kot so spomin kaj rad/a je, rojstni dan itd.

Odstranite telefon. Ni mogoče biti popolnoma pozoren in biti v povezavi z nekom, ko opravljate več stvari hkrati. Neverbalna komunikacija kot so geste nam veliko povedo in vam z lahkoto uidejo, če niste pozorni.

Se nadaljuje…