Raziskava enaega največjih spletnih portalov za zmenkarije je razkrila da nova generacija daje manj pomena na izgled partnerja, vendar pa tudi dosti bolj uporablja aplikacije in spletne portale za spoznavanje novih partnerjev, torej je slika še vedno zelo pomembna.

Torej kako posneti prave fotografije?
Rezultati študije so pokazali katere slike so bolj priljubljene in imajo večjo možnost da bodo všečkane.

Nekatere ugotovitve so seveda očitne – vsi vemo da selfiji v ogledalu niso najbolši primeri.

Da bi prišli do zaključkov, so znanstveniki določili 35 unikatnih lasnosti fotografijam – npr. lase gor – lase dol, nasmeh z zobmi – nasmeh brez zob, pri vzorcu 1000ih fotografij. Nato so določili katere lasnosti so dobile največ pozitivnih odzivov.

Najboljše fotografije prikazujejo ljudi pri športu, uživanju na zabavi, ali samo nasmejan obraz. Na drugi strani pa, nošenje očal, uporaba SnapChat filtrov, ali pozeranje z nasprotnim spolom, ni bilo priljubljeno.

Za ženske je bolje če imajo frizuro speto, se smejijo z zobmi in in gledajo stran od kamere.

Za moške pa je bolje če se smejijo brez zob, strmijo predse in stojijo sami.

Čeprav fotografije na plaži prevladujejo, niso tako priljubljene.
Ženske boto 47% manjkrat, moški 80% manjkrat imeli všečkano sliko v primerjavi z drugimi navadnimi fotografijami.
Športne fotografije so velik zmagovalec – ženske imajo 166% in moški 80% več možnosti da dobijo Ujemanje v primerjavi z drugimi fotografijami.

Kot del raziskave je bilo ugotovljeno da je 80% slik nastavljenih, medtem ko naključna fotografija ima 15% boljši odziv.

Zanimivo je tudi da selfiji ne dosegajo dobrih rezultatov in se jih je treba izogniti za vsako ceno, in imajo 40-90% slabši odziv kot druge fotografije.

Samo 3% fotografije je bilo črno-belih, čeprav imajo 106% boljši odziv.